De verschillende schermen voor OLED

Er zijn twee verschillende technieken voor OLED televisies. Deze technieken worden gebruikt door de twee grootste aanbieders Samsung en LG. Maar wat zijn nou daadwerkelijk de kenmerken van deze schermen? Dat leest u in dit artikel.

LG vs Samsung

 De termn WRGB OLED of WOLED is een afkorting voor White Red Green Blue Organic Light Emitting Diode. Bij een dergelijk scherm is elke pixel (beeldpunt) opgebouwd uit vier witte subpixels (organische diodes). Drie van de vier subpixels zijn voorzien van filters in respectievelijk de kleuren Rood, Groen en Blauw (RGB). De vierde pixel heeft geen filter en is dus wit. Deze techniek wordt in de praktijk onder andere toegepast door LG.

WRGB-OLED

De RGB OLED is de tweede verschillende soortOLED schermen die op de markt zijn. De term RGB OLED is een afkorting voor Red Green Blue Organic Light Emitting Diode.

Bij een RGB OLED TV scherm is elke pixel (beeldpunt) opgebouwd uit drie subpixels(organische diodes). Deze subpixels zijn uitgevoerd in respectievelijk de kleuren Rood, Groen en Blauw (RGB). Deze techniek wordt in de praktijk onder andere toegepast door Samsung.

RGB-OLED

Welke nou het beste is? Tja, dat is denk ik meer een stukje gebruikerservaring. Ik ben er van overtuigd dat LG en Samsung qua verkoop elkaar flink bij zullen gaan houden, en dat een van de twee uiteindelijk het grootste gedeelte van het vertrouwen van de consument en dus de verkoop, mee zal gaan nemen.

 

Reacties zijn gesloten.