OLED vs LED

Oled vs LedHier vindt u een korte beschrijving van LED vs OLED televisies, de verschillen en de voor- en nadelen.

LED televisies
Een LED TV zegt eigenlijk alleen iets  over de achtergrondverlichting van de televisie en niet over de televisie zelf. Een LED televisie maakt gebruik van LED verlichting achter het paneel. Er zijn twee soorten LED verlichting, te weten; Edge LED en Full LED verlichting. LED verlichting aan de randen achter het scherm geplaatst is heet Edge LED. LED verlichting direct achter het paneel wordt Full LED verlichting genoemd.

Voordelen van LED verlichting zijn dat deze televisies minder energie verbruiken, dunner geproduceerd kunnen worden en in sommige gevallen een beter contrast bieden, zoals bij Full LED.

OLED televisies
OLED is een geheel nieuwe displaytechniek die bestaat uit miljoenen LED’s. De O staat voor Organisch wat betekent dat de LED’s zelf licht kunnen genereren om het beeld weer te geven. hierdoor hebben OLED televisies dus geen achtergrondverlichting nodig en kunnen ze nog dunner en lichter geproduceerd worden dan LED televisies.

Voordelen van de OLED techniek ten opzichte van LED tv’s is dat de kijkhoeken veel groter zijn, het energieverbruik nog lager is en de toestellen een veel betere helderheid en een hoger contrast kennen.
Een nadeel van OLED televisies is dat er een redelijk hoog prijskaartje aanhangt.

Wat is er beter?                                                                                                                 Net zoals bij elke vergelijking is de vraag wat er nou beter is. Deze strijd is wat dat betreft een beetje oneerlijk, want afgezien van de prijs, scoort de OLED televisie op alle gebieden beter. Toegegeven, een LED scherm is erg mooi, en oogt modern, maar het is natuurlijk niks vergeleken met een OLED scherm, dat zoals u kunt zien, mooiere kleuren en scherpere resolutie heeft. Ik denk dat iedereen het wel met mij eens zou zijn dat als geld geen enkele rol speelt, iedereen zou opteren voor de OLED televisie, vanwege de betere kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>