OLED in de toekomst

OLED, top of flop?

De critici zijn er nog niet helemaal over uit, gaat de Oled technologie de gearriveerde systemen op het gebied van televisie nou vervangen of niet. De kwaliteit van de Oled televisies staat absoluut buiten kijf, maar het probleem zit meer in de prijs, de Oled televisies zijn op dit moment nog erg duur, tienduizend euro voor een televisie is geen uitzondering. De mensen die het niet met deze critici, brengen op tafel, dat de hoge prijs geen enkele uitzondering is voor een nieuwe technologie, aangezien de eerste LCD televisies ook uitzonderlijk duur waren.

De aanbieders.

Zoals u kunt lezen op de site, zijn er momenteel vier aanbieders van Oled televisies, Samsung, LG, Sony en Panasonic, en het Japanse bedrijf Sharp is volgens de geruchten technologie aan het ontwikkelen om ook te gaan beginnen met massaproductie van de Oled televisies. De critici brengen te berde dat deze aanbieders een gigantische flop moeten gaan verwerken, omdat de Oled televisies nooit de Led schermen zullen gaan verdrijven, omdat het verschil, tussen Led en Oled, te klein is, om een klein fortuin uit te gaan geven aan een splinternieuwe gadget.

Toekomst? 

Zit er toekomst in de Oled televisie, dat is nog steeds de grote vraag. Persoonlijk denk ik van wel, omdat bij een nieuwe technologie er altijd critici zijn die zichzelf afvragen of de prijs-kwaliteit verhouding in balans is. Toegegeven, de prijs is natuurlijk hoog, maar de eerste iPod was ook erg prijzig, maar de iPod, of liever gezegd, het merk Apple, is eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De eerste platte televisieschermen waren ook erg duur, zoals gezegd, maar in de Nederlandse huiskamers staan, dan wel hangen, nou de mooie platte schermen. Over een jaar of 5 zal de Oled televisie in de huiskamers staan of hangen, dat is mijn voorspelling althans, en eerst zal het een luxe zijn, maar dan over weer 10 jaar, als we het nog mee mogen maken, wat zal dan de techniek zijn? Ik kan me er niks bij voorstellen, maar laten we we eerlijk wezen, 10 jaar geleden waren er nog grote dikke beeldbuizen, en een mooi hangend televisiemeubel was toen ook nog niet realistisch, en nou tien jaar later, is het er allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>