Samsung verrast vriend en vijand.

Samsung heeft op de IFA beurs in Berlijn onverwacht een aantal pre-productie OLED televisies met 4K UHD resolutie van 55″ op haar stand laten zien. De kenners waren het er over eens: Dit zou weleens de grootste verrassing van de IFA beurs kunnen zijn!

4K OLED Samsung

 Het Samsung scherm

Zoals bekend is de beeldresolutie ongekend goed, maar Samsung is niet de eerste die een prototype van deze kwaliteit liet zien op de beurs. De combinatie Sony/Panasonic ging er met die eer vandoor, maar er is geen enkele twijfel over wie de grootste concurrenten zullen gaan zijn. Althans, het zijn Samsung en LG die de meeste ruchtbaarheid geven aan deze nieuwste technologie.

Het is nog niet helemaal duidelijk of en wanneer de schermen daadwerkelijk in de winkel komen. Het is bekend dat 4K televisies erg duur zijn en OLED schermen zijn helemaal onbetaalbaar, zeker in de grote formaten. De prijs van een scherm dat beide technologieën combineert, daar durf ik niet naar te gissen.

De reactie van LG

LG was op de dag dat Samsung haar nieuwste prototype liet zien, verbazend stil. Een dag later liet LG zien, dat het een waardige concurrent wil zijn voor Samsung. Het Zuid-Koreaanse concern presenteerde een vergelijkbaar prototype. Een curved 77″ OLED televisie 4K UHD resolutie. Op de dag dat Samsung haar prototype presenteerde, stonden bij de stand van LG alleen ‘normale’ full HD OLED schermen, maar de stand was een dag later aangepast, en het nieuwe prototype pronkte op de stand.

4K OLED LG Wat voor Samsung geldt, geldt ook voor LG: Beide merken tonen een prototype, een demo, om het zo maar te zeggen. Het is niet bekend of het scherm in de huidige vorm op de markt zal gaan komen, laat staan een leverdatum. Wat mij betreft zou het mogen, ik ga hier achter de mening van de kenners staan. De combinatie van de bijna perfecte kijkhoek, kleurweergave en contrast van OLED, gecombineerd met een groot schermformaat en 4K resolutie maken het tot één van de mooiste televisies die wij op de beurs zijn tegenkomen.

Reacties zijn gesloten.