Prijs Samsung Oled televisie bekend

Samsung heeft de prijs van hun nieuwe paradepaardje bekend gemaakt: De Oled televisie van 55 inch, die als typenummer KN55S9C heeft, is voor 9000 US Dollar te bestellen. 9000 dollar is ongeveer 6746 Euro, dus de liefhebber moet er nogal wat voor over hebben om de televisie in de huiskamer neer te zetten.

Samsung logo

 De belangrijkste feature van de televisie is het OLED-paneel. Bij deze techniek geven de pixels zelf licht en is het dus in principe mogelijk om een oneindig diepe zwartwaarde te bereiken. Het contrast is daarmee een stuk hoger dan bij traditionele schermtechnieken. Verder is het scherm licht gebogen, wat volgens Samsung moet zorgen voor een betere inleving bij films. Een ander belangrijk aantrekkingspunt is Multi-View, een feature die gevechten om de afstandsbediening kan voorkomen. Er kunnen namelijk twee kanalen tegelijk bekeken worden door gebruik te maken van actieve 3D-brillen. Deze Samsung 3D Active brillen hebben speakers.

samsung 3D

Het onderzoeksbureau DisplaySearch heeft voorspeld dat er wereldwijd 50.000 Oled televisies verkocht zullen worden dit jaar. Volgend jaar wordt een explosieve groei verwacht, het totaal aantal ligt dan volgens het bureau op ongeveer 600.000 exemplaren. Datzelfde bureau verwacht voor 2016 dat er dan 7 miljoen exemplaren verkocht zullen worden.

De televisie is al getest, de uitslag ervan vindt u hier

Samsung-Curved-OLED-TV

Reacties zijn gesloten.