Samsung OLED-tv

Gebogen OLED TV SamsungSamsung Group is een Zuid-Koreaans multinational conglomeraat bedrijf met hoofdzetel in Samsung Town, Seoel. Het bestaat uit een groot aantal dochterondernemingen en geassocieerde bedrijven, de meeste van hen verenigd onder de Samsung merknaam. Samsung is de grootste Zuid-Koreaanse ‘chaebol’, oftewel conglomeraat.

Samsung is opgericht door Lee Byung-Chull in 1938 als een handelsonderneming. In de  drie opeenvolgende decennia diversificeerde de groep op het gebied van voeding, textiel-, verzekerings-, effecten-en detailhandel.

Samsung Electronics Co, Ltd is een multinational elektronica en IT-bedrijf met hoofdkantoor in Suwon en het vlaggenschip van de onderneming van de Samsung Group. Tot de producten behoren natuurlijk de Samsung OLED-tv’s, andere AMOLED-toepassingen, airconditioners, computers, digitale televisies, LCD-schermen (inclusief dunne-film transistoren (TFT’s), mobiele telefoons, monitoren, printers, koelkasten, halfgeleiders en telecom netwerkapparatuur. Het is ‘s werelds grootste gsm-producent door de eenheid omzet in het eerste kwartaal van 2012, met een wereldwijd marktaandeel van 25,4%. Samsung Group is ook ‘s werelds op één na grootste producent van halfgeleiders in 2011 wat betreft opbrengsten (na Intel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>