LG OLED-tv

LG Oled tvLG Corporation is een Zuid-Koreaanse multinational conglomeraat bedrijf. Het is het vierde grootste bedrijf in zijn soort in Zuid-Korea, na Samsung Group, Hyundai Motors Group en SK-groep.
LG Electronics, onderdeel van de LG Groep, is ‘s werelds op een na grootste maker van televisies. In mei 2012 onthulde zij ‘s werelds eerste (LG)OLED-tv.

Het hoofdkantoor is gevestigd in de LG Twin Towers gebouw in Yeouido-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoel, Zuid-Korea. LG maakt elektronica, chemie, en telecom-producten en is actief met dochterondernemingen zoals LG Electronics, Zenith, LG Display, LG Telecom en LG Chem in meer dan 80 landen.

LG Corp stichter Koo In Hwoi richtte ‘Lak-Hui Chemical Industrial Corp’ op in 1947. In 1952 werd Lak-Hui (uitgesproken als “Lucky”, die momenteel LG Chem) het eerste Koreaanse bedrijf dat in de chemische industrie begon. In 1958 vond uitbreiding plaats naar elektronica (zowel huishoudelijk als professioneel), met Goldstar Co Ltd. De bedrijven vormden samen Lucky-Goldstar. LG werd het eerste elektronicabedrijf van Zuid-Korea.

Met ingang van 2010 produceerde LG Electronics een model OLED televisie, de 15 inch 15EL9500. LG kondigde een 31 inch OLED 3D-televisie aan in maart 2011. Op 26 december 2011, kondigde LG officieel ” ‘s werelds grootste 55 “OLED-paneel” aan en toonde het model op de CES 2012. In het najaar van 2012 kondigde LG de lancering van de 55EM9600 OLED televisie aan in Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>