LG presenteert indrukwekkende gebogen OLED TV

Als grote verrassing voor de bezoekers van de jaarlijkse consumenten elektronica beurs IFA in Berlijn onthult LG Electronics vandaag haar grootste OLED TV ooit. Met ultra scherp beeld en een afmeting van bijna twee meter ervaar je met LG’s Ultra HD Curved OLED TV op levensgroot scherm de ultieme bioscoopbeleving vanuit je huiskamer.

IFA Berlijn

Frans Hulshof, Commercieel Directeur LG Electronics Benelux: “LG loopt voorop in de ontwikkeling van premium televisie, omdat wij geloven dat het beeldscherm bepalend is voor de ultieme beleving. Door OLED-beeldschermtechnologie te combineren met Ultra HD resolutie tilt LG de kijkervaring steeds weer op een hoger niveau.”

Ultra HD: vier keer scherper beeld
De Ultra HD TV’s van LG bieden een indrukwekkende kijkervaring. Met 8 miljoen pixels wordt een ongekende scherpte van 4 keer de resolutie van de huidige FULL HD TV’s bereikt (3840 x 1260 pixels). De beelden worden vloeiender met haarscherpe details. Naast de 77-inch Ultra HD Curved OLED bestaat LG’s Ultra HD TV-assortiment uit de indrukwekkende 84-inch Ultra HD TV en de 55-inch en 65-inch Ultra HD modellen. Met 55-inch Ultra HD TV’s kun je zelfs tot op één meter van het beeld zitten (bij Full HD TV van 55 inch wordt een afstand van minimaal 2,18 meter geadviseerd); de nieuwe modellen zijn dus ook ideaal voor de kleinere Nederlandse huiskamers. LG’s 84-inch 4k-tv werd dit jaar bekroond met de CES 2013 Best of Innovations award. LG startte afgelopen jaar met de verkoop van Ultra HD TV’s, waardoor het bedrijf mensen in meer dan 80 landen een beeld- en geluidskwaliteit biedt zoals in de bioscoop. In het vierde kwartaal van dit jaar zullen deze modellen ook in Nederland beschikbaar zijn.

Ultiem contrast
De OLED technologie is één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van televisie. Waar het contrast in LCD en LED televisies door de jaren heen is verbeterd, lijkt het ultieme contrast nu eindelijk bereikt te zijn in de OLED televisies: de OLED pixels worden individueel verlicht en kunnen daardoor zelfstandig een kleur weergeven. De reactiesnelheid van de OLED televisie is meer dan honderd keer sneller dan die van LED televisies, waardoor snelle bewegingen kristalhelder worden weergegeven.

De OLED technologie van LG beschikt daarnaast over een secret ingredient om de perfecte beeldkwaliteit te realiseren: de 4-Color Pixel. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik wordt bereikt.

Curved OLED TV
Bij LG’s Curved OLED TV is het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand van het oog. LG deed meer dan vijf jaar onderzoek naar de optimale kromming voor deze televisie. Hierdoor geeft de Curved OLED TV perfect beeld zónder visuele vervorming en detailverlies aan de randen: een beeld dat een ongekende indruk achterlaat bij de kijkers. Met haar licht gebogen, IMAX-achtige scherm en de doorzichtige voet is de LG’s Curved OLED TV een waar kunstwerk. LG’s 55-inch Curved OLED TV heeft onlangs de “European Design TV” onderscheiding van EISA en de “Best of the Best” Reddot Design award mogen ontvangen. De 55-inch Curved OLED TV is sinds 3 september ook in de Benelux verkrijgbaar voor een adviesprijs van 8.999 euro.

Gallery OLED TV
De Gallery OLED TV (55EA8800) is een stijlvolle toevoeging aan LG’s toonaangevende OLED TV line-up. Net als echte kunstwerken is het platte 55-inch beeldscherm van de Gallery OLED TV omkaderd met een prachtig vormgegeven lijst. Slim verborgen in de lijst zit een 2.2 kanaals geluidssysteem met LG’s nieuwste Canvas Speakers. Dankzij de Canvas Speakers geeft de Gallery OLED TV een rijk en vol geluid en zorgt hierdoor voor de ultieme kijkervaring. De Gallery OLED TV is flinterdun en wordt aan de muur bevestigd: een ware eyecatcher voor in de huiskamer. Binnenkort zal LG de adviesprijzen en beschikbaarheid bekendmaken.

LG_Twin_Towers

Reacties zijn gesloten.