LG kondigt massaproductie OLED schermen aan.

Het is uiteindelijk officieel: LG kondigt aan dat het in de tweede helft van 2014 de OLED schermen in massaproductie gaat doen. Wat de prijs gaat worden is nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat dat de volgende aankondiging gaat worden van LG.

LG First Oled De Koreaanse fabrikant kondigt in het officiële bulletin aan dat de massaproductie van de OLED panelen in de tweede helft van 2014 gaat beginnen. Deze panelen zullen vooral gebruikt worden voor televisies met een beelddiagonaal van 50 inch of groter. Dit bericht is voor velen een positief bericht, dat is het uiteindelijk ook, maar het originele plan van LG was om de massaproductie in de eerste helft van 2014 te beginnen, maar vanwege een aantal pilots zal dit verschoven worden naar de tweede helft van 2014.

LG heeft aangekondigd dat de te gebruiken fabriek een capaciteit hebben van 75.000 panelen per jaar. Met dit bericht hoopt LG concurrent Samsung op een achterstand te zetten, want dat bedrijf heeft nog niet aangekondigd wanneer het wil beginnen met de massaproductie van de panelen. Duidelijk is dat LG in het grote schaakspel over de OLED schermen, Samsung een flinke slag heeft toegediend, en de reactie van Samsung wordt nou verwacht.

Na deze aankondiging van LG hoopt iedereen uiteraard dat dit betekent dat de prijzen van deze televisies naar beneden zullen gaan, wat zou betekenen dat deze schitterende televisies voor meer mensen bereikbaar zullen worden. Dat zou betekenen dat de schermen over een paar jaar misschien in een groot aantal woonkamers te vinden zullen zijn. Of het ook de mijne is? Ja, maar dan moet de prijs echt drastisch naar beneden gaan.

lg-logo

Reacties zijn gesloten.