LG en Samsung beginnen met verkoop OLED televisies

Samsung kondigde 28 augustus aan dat haar KE55S9C curved OLED televisie per direct te koop is in een beperkt aantal Nederlandse winkels. Klein addertje onder het gras is daarbij overigens wel dat Samsung de televisies pas vanaf halverwege september kan leveren.

Samsung hoofdkantoor

 

 

 

 

 

Aartsrivaal LG, die eerder al een curved OLED televisie aankondigde maar tot op heden geen releasedatum voor Nederland kon melden, haast zich vandaag om middels een persbericht te melden dat haar 55EA9800 OLED televisie vanaf 1 september in ‘de Benelux’ beschikbaar is met een prijskaartje van € 8999. Ook hier blijkt echter een kanttekening bij te plaatsen, want de televisie komt voorlopig alleen bij het Belgische Euronix/Selexion te koop. Navraag door Hardware.Info leert dat LG nog geen datum kan geven vanaf wanneer we het scherm in Nederlandse winkels kunnen verwachten. Feitelijk heeft de aankondiging dus alleen betrekking op België.

LG vs SamsungDuidelijk is wel dat beide Koreaanse fabrikanten elkaar proberen de loef af te steken met hun OLED schermen. Beide toestellen hebben een diagonaal van 55 inch en een gebogen OLED paneel met 1920×1080 pixels. LG gebruikt daarbij WRGB technologie, waarbij naast een rode, groen en een blauwe subpixel, ook witte subpixels gebruikt worden. Volgend LG moet dit leiden tot een groter kleurbereik aan lager energieverbruik. Hoe dit in de praktijk uitpakt zal uit tests moeten blijken.

Een ding is inmiddels wel zeker en dat is dat Samsung voorlopig een prijsvoordeel heeft. De Samsung KE55S9C heeft namelijk een adviesprijs van 7999 Euro, terwijl LG’s 55EA9800 dus 1000 Euro duurder is, niet alleen in België, maar ook in Nederland.

Reacties zijn gesloten.